Jon Lund starter pr 1. marts som senior strategi konsulent hos eCapacity, hvor han skal rådgive konsulenthusets kunder om, hvordan de bedst digitaliserer og udvikler deres kommercielle forretning.

Det er en stærk kompetence, eCapacity dermed kan føje til sit team af strategi-rådgivere. Jon Lund har beskæftiget sig indgående med digitaliseringen af det danske erhvervsliv, siden han åbnede sit eget webbureau i 1995. Som direktør i FDIM, brancheforeningen for danske interaktive medier, lagde han senere grunden til de måle- og analysesystemer, som det digitale annoncemarked hviler på. Hos Danske Bank var han som Head of Online Communications med til at udvikle bankens nye kundevendte digitale aktiviteter, og senest har han som digital chef hos Euroinvestor.com opbygget mediehusets interne innovation lab.

Det er ikke kun de virksomheder, Jon Lund har været ansat i, som har nydt godt af hans klarsyn og gode råd. Siden 2004 har han drevet sin egen blog, og har skrevet i både globale medier som Wired og GigaOm og danske som Børsen og Politiken, hvor han i tre år bidrog fra sin position som ekspert i den digitale økonomi og nye medier.

”Hos eCapacity oplever vi, at mange virksomheder har et stort behov for at kunne imødegå fremtidens digitale marked og nye digitale forretningsmodeller. Deres kunder rykker online, produkter og services digitaliseres, og disruption-truslen ligger for mange lige om hjørnet. De har brug for hjælp til at sikre, at den digitale forretning er velsmurt, og derfor er vi glade for, at have fået Jon Lund med hans tunge erfaring med om bord, siger Per Rasmussen, administrerende direktør og partner i eCapacity.

eCapacity har fra virksomhedens begyndelse i 2007 gjort en dyd ud af at samle rådgivere med strategisk erfaring på ebusiness-området fra store virksomheder. eCapacitys rådgivere kommer blandt andet fra TDC, Top-Toy, B&O og DR.

Ud over strategisk forretningsrådgivning er eCapacity specialister i enterprise analytics og datadrevet salg. I dag har virksomheden 23 medarbejdere på kontorerne i København, Århus og London. På kundelisten finder man store virksomheder som Telenor, Alka, Velux og Sky Corp. i Storbritannien.