Google annoncerede i går på deres user conference i San Francisco, at de indenfor kort tid kommer med en ny version af deres webanalyse værktøj, Google Analytics. Opdateringen kommer efter ca. halvandet års næsten stilhed hos GA. Den nye version 5 er ikke spækket med nye funktionaliter, men derimod et helt nyt design og informationsarkitektur.

Google Analytics v5 – seriøst facelift..!

Det er helt tydeligt at teamet bag Google Analytics har arbejdet hårdt på at få givet det, efterhånden ikoniske design, et seriøst facelift. Dette er også lykkes – Jer der har arbejdet med værktøjet vil nikke genkendende til dette når i ser videoen nedenfor, eller når I i den nærmeste fremtid får adgang til beta versionen.

Google skriver på deres analytics blog, at det har været et af deres helt store mål, at gøre det hurtigere og nemmere for brugerne at tilgå sine data. Derfor er en del af design ændringerne også en helt ny informationsarkitektur. Det betyder at nogle elementer i interfacet er flyttet, mens andre helt er fjernet, alt sammen for at gøre det mere simpelt for brugeren.

Dashboards tilpasset den enkelte bruger

Det bliver nu muligt at tilpasse dashboards til bestemte brugere, som er tilknyttet den pågælende konto, noget som helt sikkert vil øge værdien af GA for mange virksomheder. Ligeledes er det endelig blevet muligt selv at bestemme, hvad de enkelte grafikker/bokse skal hedde. Vigtigst af alt er, at vi nu har mange flere muligheder for at tilpasse data, så de er mere handlingsorienterede end det var muligt førhen.

Del konklusion – hvad nu…

Google har helt sikkert lavet forbedringer, som vil komme mange til gavn – også flere end der nævnes her. Kort kan blandt andet nævnes:

  • Events kan sættes som et mål
  • Keyword clouds over søgeord m.m.
  • Forbedrede funktionaliteter i “tilpasset rapporter”

Hvis du føler en stærk trang til at få adgang til beta versionen lidt før andre kan du signe up via denne side.

Det er kun en uge siden vi her på bloggen skrev et kort indlæg om SiteCatalyst v15, der ligesom Google Analytics har fået et facelift samt ny bagvedliggende datastruktur. Så man kan roligt sige der sker noget på markedet for webanalyse værktøjer.

UPDATE! Google Analytics v5 er nu tilgængeligt for alle brugere.