Tackler digital forretning med tal, samarbejde og passion

Global eBusiness VP i VELUX rykker til eCapacity

Andreas Petersson er en af de unge digitale veteraner i dansk erhvervsliv. Siden 2010 har den 37-årige kvantefysiker udviklet VELUX’ digitale forretning til en 67 mand stor eBusiness-enhed. Med 45 direkte ecommerce sites, 42 marketingwebsites og 15 forskellige apps, har han skærpet og eksekveret den globale vinduesproducents forretnings-strategi, og gearet den til vilkårerne i en stadig mere digital verden. Med udbygningen af gardin- og tilbehørs salget til full scale vinduessalg, direkte til slutkunder på det engelske marked, som den foreløbige krone på værket.

Andreas Petersson, ny partner og director i eCapacity

Den slags kræver selvsagt en del bits og bytes. Men det vigtigste er dog, mener Andreas Petersson, evnen til at skabe samarbejde og passion hos medarbejderne – og klar retning fra topledelsen.

Ny partner og director

Fremover er det ikke kun VELUX, der kan få glæde af Andreas Peterssons skarpe blik for, hvordan menneske- og datadreven forretning kan løse hårde strategiske dillemaer. Den 1. november skiftede Andreas Petersson nemlig VP-titlen hos VELUX ud med titlen som Director og partner i det 10 år gamle strategi- og analysekonsulenthus eCapacity. Her har han nu ansvaret for analytics-forretningen, der hjælper kunder fra Sky over Codan og Pandora til Magasin og Danske Bank med at få styr på den datadrevne forretning.

Ansvar for analytics-forretningen

”Digital forretning starter og slutter med data” siger Per Rasmussen, eCapacitys stifter og direktør. ”Vi oplever i stigende grad, at personalisering af de digitale kanaler ikke længere er noget man bare taler om. Det er noget man vil have til at virke. Dét, og så problematikkerne omkring at styre og aktivere det enorme dataflow, der flyder gennem websites, apps og sociale medier, er virkeligt højt på dagsordenen. Altsammen Andreas Peterssons hjemmebane.”

Strategi, kvantefysik og gode bøger

Andreas Petersson er, som navnet antyder, svensker, og bor i Malmö, som han de sidste 10 år har pendlet frem og tilbage fra. Udover en Master of Science-grad i kvantefysik og matematik fra Lunds Tekniska Högskola, har han også læst business strategy management på Lund Universitet. Når han ikke arbejder, kan man se ham træne triatlon i og omkring Øresund eller spille squash. Og så dyrker han venner og famlie og læser gerne en god bog. Lige nu ”Four Days in November” af Vincent Bugliosi.