Stigende efterspørgsel efter digitale forretningsløsninger får nu det digitale rådgivningshus eCapacity til at åbne en ny afdeling i London. Danskernes opskrift på at kombinere digital strategi og data analyse er tilsyneladende en efterspurgt vare på det britiske marked.

Billede2

Lars Hedegaard Pedersen, fra Huset Markedsføring skriver i denne uge om ekspansionen til England.

Kombinationen af strategi, data og forretningsforståelse har gjort de digitale konsulenter fra eCapacity til efterspurgt vare på et fremadstormene britisk marked. Derfor etablerer man nu en ny afdeling i London, som fremover skal betjene virksomhedens engelske kunder.

Baggrunden er flere forespørgsler fra engelske kunder, hvor medieselskabet Sky er den ene af tre nye kunder, som fremover vil blive betjent fra det nye kontor.

– Når vi nu åbner et kontor i London, er det dels for at komme tættere på vores kunder, men også for at rykke tættere på der, hvor det hele sker. England er nok det marked, der længst fremme rent digitalt. Vi kan se at de store engelske virksomheder efterspørger vores kompetencer, og arbejdet med dem gør os samtidig endnu skarpere i forhold til vores danske kunder, lyder det fra Per Rasmussen og Morten Busk, der er direktør og partner i eCapacity. Selskabet har i forvejen kunder i flere andre europæiske lande.

– Det engelske marked er dels mere modent, men også et større marked. Så vil man vil gøre sig gældende, er man til gengæld også nødt til at være tilstede. Derfor har vi valgt at tage skridtet og åbne et lokalt kontor, og det bliver i første omgang med primær fokus på vores analyse forretning. I næste fase vil vi så kikke på mulighederne for også arbejde med digitale strategi projekter for kunderne i London, fortæller Per Rasmussen.

”Det er vigtigt for vores eksisterende forretning – og ikke mindst vores kunder, at vi hele tiden holder os up-to-date med, hvad der sker inden for digital forretning. Og vi kan bare konstatere, at det i øjeblikket er i England, det sneer.” fortæller Morten Busk og tilføjer:

”Der er blevet talt om nødvendigheden af at benytte digitale data i mange år, men for mange virksomheder er det første inden for de seneste 1-2 år at der for alvor er sket noget. Mange virksomheder er første lige gået i gang.”

”Vi forventer at der i den nærmeste fremtid vil blive investeret markant mere i dette område end tidligere for bl.a. kunne levere relevante personaliserede oplevelser baseret på data eller ved at kombinere digitale data med CRM, kundeadfærd i butikker eller call center data.”

Danskerne har således skabt sig en unik position, hvor man bistår virksomheder med at strukturere deres data og kombinere det med at man udvikler virksomhedernes digital forretningsstrategi så de i dag står med værdifulde indsigter, som er kernen i virksomhedernes digitale forretningsudvikling og markedsføring.

Men hvorfor engelske virksomheder lige præcis har fået smag for at hyre de danske specialister, hænger primært sammen med, at virksomhederne mangler uvildig rådgivning  og specialister:

Traditionelt set er de digitale bureauer kendt for at gå efter hele pakken. Altså de oftest vælger at rådgive kunden til at købe den løsning, som de selv kan levere. Vi har valgt en rolle hvor vi kun rådgiver om digital forretning og strategi og kombinerer det med at skabe forretningsindsigt og optimering gennem analyse af data i de digitale kanaler. Det betyder at vi har en meget dyb kompetence indenfor området som gør at vi kan arbejde med komplekse problemstillinger som ikke mange har erfaring med. Desuden er det vores filosofi  at arbejde tæt sammen med vores kunder således at de får mere kompetence ind i organisationen og hjælper kunderne med at komme i gang og kontinuerligt optimere deres forretning, fastslår Morten Busk.