Skal webanalyse-systemet rumme alle data og skal alle i organisationen kunne logge ind og lave analyser?
Webdata begynder at flyde ind i data warehouse og reporting løsninger.

I takt med at virksomheder bliver mere og mere digitale indenfor salg, kundeservice, marketing og produkter får stadig flere mennesker i organisationen behov for digitale data og indsigt.

Disse data kommer bl.a. fra webanalyse-systemerne. I takt med at disse bliver mere og mere avancerede bliver de også mindre brugervenlige (Selv Google Analytics bliver mindre og mindre overskuelig) ligesom ikke alle data ikke kan høre hjemme i disse webanalysystemer. Det er fx. endelige salgsdata (renset for fraud, retur, margins etc.) som naturligt kommer fra økonomi systemet.

Samtidigt er en del af disse folk der har behov for data “ikke web-folk”, som ikke har brug for alle de informationerne som websystemerne giver, men i stedet har brug for få og overskuelige informationer.

Derfor vil det for virksomheder der er kommet langt med deres digitale forretning (i form af volumen) være relevant at overveje deciderede rapporteringsportaler baseret på enten eksisterende interne data warehouse løsninger eller nye agile setups.

I sidste ende betyder spredningen af de rigtige data, til de rigtige mennesker, at der er basis for at kan træffes oplyste beslutninger.

Det er ikke for alle – men er det noget for jer?