Når man taler om multikanalstrategi, har man de senere år talt om web, kundeservice, butikker mv. og hvordan man bedst muligt sikrer sammenspillet mellem kanalerne mht. kundeoplevelse, salg, cost-reduktioner etc.

Hvis man som virksomhed ikke allerede har mobilen med i dette kanalmix skal man helt sikkert til at vurdere hvilken rolle mobilkanalen kan spille – eller allerede spiller uden, at der er bevidsthed om det fx. fordi kunderne bruger iPhonen til at gå på virksomhedens website eller fordi der er kommunikation om virksomheden fra Mobilapps som fx. Foursquare.

Mere end 50% af de telefoner de store teleskaber sælger i Danmark i dag er smartphones (fx. iPhones eller HTC). Det betyder at i løbet af ca. 2 år vil den overvejende del af mobiltelefonerne på markedet være avancerede smartphones.

Mobilen kan tage man forskellige roller. Eksempelvis har amerikanske Best Buy meget bevidst taget en strategi om, at kunderne skal kunne finde nærmeste butik fra telefonen eller søge og få information om produkter, fordi de ved, at det er det kunderne hovedsageligt vil på mobilen.

Da jeg fornyeligt, via Foursquare, tjekkede ind på Starbucks i Green Lake, Seattle fik jeg et specialtilbud fra den lokale butik. Herved forsøger de at drive endnu flere kunder ned efter caffe latte i den lokale butik. Mobilen kan således give annoncer, der meget lokale og målrettede.

Hvilken rolle spiller mobilkanalen for jer?