Markedspladsstrategi – Vi hjælper med at skabe den bedste strategi i forhold til Amazon (og eBay, Wupti mfl.)

Amazon (og andre markedspladser) har taget en betydende position og andel af e-handlen i en lang række lande. I Tyskland står Amazon for ca. 30% af den samlede e-handelsomsætning, i USA er den tæt på 40%. Markedspladserne er således blevet en væsentlig digital afsætningskanal, sammen med virksomhedens egne og partners webshops.

Det betyder, at der er en række nye strategiske valg for virksomhederne i forbindelse med, hvordan man bedst agerer i forhold til markedspladserne, fra Amazon over Alibaba til lokale Wupti og Komplett. Giver markedspladserne nye forretningsmæssige muligheder, eller er det en trussel, som kræver målrettede tiltag?

  • Retail virksomheden skal overveje om markedspladserne kan give et øget reach til nye kunder, hvordan man fastholder styrken af sit eget retail brand, om den eksisterende kundebase og kundeejerskabet eroderes, og hvad den samlede impact af forskellige strategiske tilgange er.
  • Brand virksomheden skal overveje om man skal etablerer en brand store på markedspladserne, hvordan en sådan håndteres i forhold til egne forhandlere, der også er på markedspladserne, om det vil resulterer i en erosion af prispunkterne – og igen: hvad den samlede impact af de forskellige strategiske tilgange er.
  • BtB virksomheden skal overveje om markedspladserne kommer til at få betydning for kundernes indkøbsmønster, om Amazon Business bliver en ny konkurrent osv.

Svarene på spørgsmålene er forskellige afhængigt af, hvilken virksomhed man driver. Det vigtige er at tage aktivt stilling til dem i en målrettet plan i forhold til markedspladserne.

Lad os hjælpe din virksomhed med at lave jeres digitale strategi i forhold til markedspladserne.

Har man besluttet at anvende markedspladserne aktivt, så skal det gøres effektivt. Amazon, f.eks., tilbyder en lang række modeller og muligheder. F.eks. kan man som 1.part reseller sælge direkte til Amazon mens man som 3. part reseller sælger direkte til slutkunden. Man skal optimerer salget med de tools og marketing services Amazon stiller til rådighed, med den rette Amazon SEO indsats, konverteringsoptimering, sponsorede produkter osv. osv.

Det er et nyt område der kræver indsigt og rådgivning.

Hos eCapacity har vi igennem flere år hjulpet vores internationale kunder med initiativer i forhold til markedspladser, herunder selvfølgelig Amazon. Vi forstår de udfordringer, som udviklingen medfører, og de muligheder som den skaber, og vi kan rådgive om den bedste tilgang og plan i forhold hertil.

Kontakt os for en uforpligtende snak, hvor vi kan tale mere om jeres overvejelser omkring Amazon og de andre markedspladser.

Vi arbejder også for