“Amazon”, “kunderejser” og “agile processer”. Sådan lyder de tre gennemgående trends for 2019, når du får hver af de fire eCapacity direktører på tomands-hånd. Gratis download.

Årsskiftet er traditionelt højsæson for forudsigelser om året der kommer. Således også hos eCapacity.

I starten af december satte jeg derfor Martin Wammen, Nicolai Porsbo, Andreas Petersson og Per Rasmussen – eCapacitys direktion – i stævne.

Jeg ville have dem til at give deres bud på, hvilke trends der vil drive væksten i 2019, set fra deres respektive udsigtspunkter.

Download interviews’ene – klik på den grønne knap

Resultatet blev fire små interviews, som du kan downloade her i samlet form. Du kan hente dem ved at klikke på den grønne “Ja tak, download ‘Tre centrale 2019 trends'”-knap her på siden. Helt gratis.

Tre “fælles” trends

I de fire interviews udfoldes centrale strømninger, der lige nu påvirker det digitalt-kommercielle rum. Med særligt fokus på områder der knytter sig til salg og markedsføring. Hver af de fire ser verden på hver deres måde. Men tre ting går igen.

Amazon er billedet på dansk retails udfordinger

For det første er Amazon kommet for at blive. Særligt Per Rasmussen dykker ned i dette emne. En af hans interessante pointer er, at Amazon ikke i sig selv er årsagen til dansk retails aktuelle udfordringer men et billede på dem. Selve truslen om Amazons mulige komme er derfor nok til at have store effekter på måden, retail vil udvikle sig på det kommende år.

Kunderejser lyder som “old hat”, men er det ikke

Kunderejser og personalisering bliver 2019’s andet hotte emne. Måske lyder det, som Nicolai Porsbo bemærker, lidt som ”old hat” – men det er det ikke. Tværtimod er der et kraftigt forøget fokus på evnen til at kunne genkende kunden i alle de forskellige touchpoints, hvor kundekontakten finder sted, på tag management og datakvalitetssikring, og på KPI’er, indsigter og personalisering af de digitale kanaler med de rigtige typer budskaber og handlingsmuligheder.

“Agile processer” er ikke luksus. Det er nødvendigt

Den tredje gennemgående trend handler om agile processer i organiseringen af arbejdet. Evnen til at være ”agil” ikke bare er en luksus, men en nødvendighed lyder argumentet. Den er nemlig fremtvunget af en digital transformation der, med Andreas Petersson ord, ”aldrig slutter”. Og, med Martin Wammens ord, af markedets krav ”high-performance teams”.

Du kan som sagt hente de fire interviews ved at klikke på den grønne “Ja tak, download ‘Tre centrale 2019 trends'”-knap her på siden. Helt gratis.

God læselyst!