Videobrugen på nettet og mobil er eksploderet over de seneste år – det er der som sådan ikke noget nyt i. Men fra at det primært handlede om video på Youtube og DR.dk er også flere virksomheder begyndt at producere egne videor til brug primært på egne websites.

Tendensen er klar fra USA, nemlig at video kan bruges til at give brugeren et bedre indtryk i forbindelse med et online køb, og således resultere i en højere konverteringsrate. Således oplever bla. Zappos, der sælger sko, op til 30% højere konvertering, hvis der er video i forbindelse med en produktpræsentation. Endnu er der ikke mange skandinaviske virksomheder, der benytter video på denne måde, men vi forventer at det kommer til at ske i år.

Sidste år var der til gengæld flere danske virksomheder, der begyndte at bruge video til have en anden type kommunikation med sine kunder og til at give udtryk for nogle af de kompetencer og historier, som gemmer sig i de fleste virksomheder, men som ikke tidligere har været til stede på de digitale platforme. Her er formålet i første omgang ikke at lave et salg, men at skabe en tættere relation til brugeren.

I fredags havde vi besøg af 23Video, der er en videoplatform service, der gør det let at lave integrere video på eget website, lave videoarkiver – og ikke mindst give virksomheden mulighed for 100% at styre udtrykket og brugeroplevelsen omkring videoerne og det omkringliggende som player look-and-feel, statistik og adfærdsindsigt etc.

Vi tog en snak med dem om, hvad video kan bruges til:

Video på digitale platforme from eCapacity on Vimeo.

I første omgang er det selvfølgelig hovedparten af videoforbruget der sker på nettet, men også mobilen kommer i spil, da flere af videoplatformene som fx. 23Video, også laver videorne så de fungerer på mobiltelfoner eller settopbokse på TV.

Se bl.a. hvordan Zappos bruger video til at præsentere et halstørklæde, hvordan Falck viser hvordan man giver førstehjælp eller Telmore vise rundt i virksomheden