I nat dansk tid kom meldingen om, at Adobe køber Omniture. I sig selv var det ikke en overraskelse at Omniture blev solgt, men at det blev til Adobe var der ikke mange der havde spekuleret i. Tidligere er bl.a. Microsoft, Oracle og SAP blevet nævnt som mulige aftagere.

Fra morgenstuden er der endnu ikke meget nyt fra det Nordiske Omniture kontor omkring, hvad det kommer til a betyde. De kunder vi har talt med stiller sig også afventende overfor, hvad vi kan forvente af opkøbet.

Én ting mener jeg dog, at man som kunde allerede nu kan se som positivt ved købet er, at Omniture får konsolideret sin finansielle situation. Der er en ingen tvivl om, at Omniture har den pt. førende analyse platform, når man se på hele paletten fra Sitecatalyst, Searchcenter, Test & Target til Survey mv. og den styrke der ligger i, at tingene er integreret på tværs. Det betyder selvfølgelig også at flere og flere kunder bruger mange Omniture tjenester og derfor ikke kun økonomisk betaler for produkterne, men også investerer i teknologi-implementering og intern uddannelse og brug. Derfor kan man som kunde kun være interesseret i at Omniture nu har en endnu større virksomhed i ryggen, når de services man bruger er et centralt element i online strategien.

Se Omnitures omtale af salget eller Adobes omtale af købet