Top 20 listen over de websites, der primært fokuserer på eHandel, domineres af teleselskaberne og rejsebureauerne – Det kan udledes af den seneste analyse over de 1000 mest besøgte websites i Danmark.

”Selvom TOP1000 listen naturligt nok domineres af medie websites som Google, DR og TV2, er det tydeligt at se at danskerne har taget ehandel til sig, og at ehandelswebsitesne bruges flittigt” udtaler adm. direktør Per Rasmussen fra online konsulenthuset eCapacity. TDC.dk kommer som det største eHandelssite ind på en samlet 11 plads på listen, og er altså større end store medier sites som BT, Jubii og Facebook.

Listen viser også at de rene internetvirksomheder uden fysiske forretninger som f.eks. Telmore og Trendsales har godt fat i brugerne, således er hele 7 virksomheder i top 20 rene internetvirksomheder.

Listen rummer også overraskelser ”Det er overraskende er at så få virksomheder fra detailsektoren, har trafik nok til komme i top 20” siger Per Rasmussen videre ”men der er tegn på at de er på vej, således er f.eks. Nettorvet lige uden for top 20, hvilket understøtter den ændring vi oplever blandt de større virksomheder i øjeblikket, hvor der sættes langt stærkere fokus på udnytte ehandel i virksomhedernes afsætningskanalmix”.

Listen viser også et potentiale der endnu ikke er fuldt udnyttet i nogen brancher. Eksempelvis er der overraskende stor trafik på de danske dagligvarekæders websites, da de fleste af dem kun benytter internettet til at udgive den ugentlige tilbudsavis, og endnu ikke tilbyder kunderne at handle direkte på nettet.

Top 9 – Dagligvarekæder

 

KildeTop 20 listen er baseret på FDIMs top 1000 liste over de mest besøgte websites i Danmark. eCapacity har udvalgt websites fra listen der primært har eHandel som formål.

Spørgsmål kan rettes til Per Rasmussen, eCapacity: pr@ecapacity.dk, mobil: 20422952